Ρίζες δέντρων εναντίον αποχέτευσης

Ρίζες δέντρων εναντίον αποχέτευσης

Ρίζες δέντρων εναντίον αποχέτευσης 1200 1013 phoenixdaap

Για να αναπτυχθούν οι ρίζες των δέντρων χρειάζονται υγρασία και θρεπτικά συστατικά. Κι αυτά, βρίσκονται εν αφθονία στις σωληνώσεις της αποχέτευσης. Γι αυτό και οι ρίζες λατρεύουν να μεγαλώνουν και να εξαπλώνονται μέσα στο αποχετευτικό σύστημα. Οι ρίζες των δέντρων μπορεί να εκτείνονται μέσα στο έδαφος σε μήκος από 2 έως 7 φορές το ύψος τους. Αυτό πάει να πει ότι ένα δέντρο ύψους 5 μέτρων μπορεί να απλώσει ρίζες σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 35 μέτρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπλοκάρονται οι σωληνώσεις και κατ΄επέκταση να μπλοκάρεται ολόκληρο το σύστημα αποχέτευσης.

Τα πρώτα προβλήματα από την εισβολή των ριζών δεν είναι τόσο φανερά, καθώς δημιουργούνται μικρές ρωγμές στο σωλήνα αποχέτευσης, που από μόνες τους δεν προκαλούν σοβαρό πρόβλημα. Αυτές οι ρωγμές όμως απελευθερώνουν υγρασία και θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κι άλλες μικρές ρίζες εντός του σωλήνα, που με τη σειρά τους αναπτύσσονται και εξαπλώνονται με τον ίδιο τρόπο. Αυτό γίνεται συνέχεια μέχρι που σπάει ο σωλήνας αποχέτευσης προκαλώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και μεγαλύτερο κόστος επισκευής.

Τα πιο συχνά προβλήματα αποχέτευσης που προέρχονται από ρίζες δέντρων είναι:

  • Ρωγμές και θραύσεις σωληνώσεων: όπως εξηγήσαμε και πιο πάνω οι ρίζες αναπτύσσονται και εξαπλώνονται με την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στις σωληνώσεις. Καθώς όμως οι ρίζες πολλαπλασιάζονται ασκούν πίεση στις σωληνώσεις, με αποτέλεσμα να σπάσουν τελικά οι σωληνώσεις. Τότε θα πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι ρίζες και τα ριζίδια και να γίνει αποκατάσταση σωληνώσεων ή να αποκατασταθούν οι παλιές.

  • Λύματα αποχετεύσεων: όσο αναπτύσσονται στο εσωτερικό των σωληνώσεων ρίζες τόσο θα παρεμποδίζεται η κανονική ροή του νερού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μπάνιο, νεροχύτες και τουαλέτα να φράξουν.

Αν εντοπίσετε το πρόβλημα από νωρίς και αφαιρέσετε τις ρίζες δέντρων τότε το κόστος και ο χρόνος επισκευής περιορίζεται, καθώς το πρόβλημα αντιμετωπίζεται σε αρχικό στάδιο και ίσως να μη χρειαστεί καν σκάψιμο. Αν όμως παρατηρείτε το πρόβλημα και απλώς το αφήνεται τότε θα φτάσει στο απροχώρητο και θα αναγκαστείτε να προβείτε σε άλλες πιο χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες κοστίζουν.

Μη μένετε λοιπόν αδρανείς. Αν έχετε παρατηρήσει μεγάλα δέντρα έξω από το σπίτι σας, με ρίζες να προεξέχουν καλέστε αμέσως την εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου. Ένα συνεργείο θα έρθει στο χώρο σας και θα προβεί σε εξέταση του προβλήματος και θα προτείνει λύσεις. Όπου χρειαστεί θα πραγματοποιηθεί και έλεγχος με κάμερα, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.

Αποφράξεις Αντωνίου. Πάντα δίπλα σας.