Μυρίζει ο νεροχύτης της κουζίνας; Σου έχουμε τη λύση!

Μυρίζει ο νεροχύτης της κουζίνας; Σου έχουμε τη λύση!

Μυρίζει ο νεροχύτης της κουζίνας; Σου έχουμε τη λύση! 1000 800 phoenixdaap

Αν έχετε παρατηρήσει δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα σας θα πρέπει – αρχικά – να αναζητήσετε χαλασμένα τρόφιμα (λαχανικά ή φρούτα) στο ψυγείο ή τα ντουλάπια σας. Αν παρόλη την αναζήτηση δεν βρείτε κανένα χαλασμένο τρόφιμο, τότε ο ένοχος είναι ένας: ο νεροχύτης της κουζίνας!

Το σιφόνι ή η αποχέτευση της κουζίνας φράζει, συνήθως, από υπολείμματα τροφίμων και ξηρά λίπη. Κατά το μαγείρεμα αλλά και το πλύσιμο των πιάτων πολλά υπολείμματα τροφών και κυρίως λίπη, περνάνε στις σωληνώσεις ακόμα κι αν υπάρχει η ειδική σχάρα στο νεροχύτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, με τον καιρό, να φράζουν οι σωληνώσεις και να παρατηρείται αυτή η δυσάρεστη οσμή στην κουζίνα.

Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα θα πρέπει να ρίχνετε συχνά στο νεροχύτη της κουζίνας σας καυτό νερό, ή ακόμα καλύτερα καυτό ξύδι, μετά από το πλύσιμο των πιάτων, έτσι οι σωληνώσεις σας θα διατηρούνται καθαρές.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης των δυσάρεστων οσμών στον νεροχύτη της κουζίνας:

  1. Ρίξτε κατακάθι καφέ: Πιείτε τον ελληνικό καφέ σας και έπειτα ρίξτε το κατακάθι στο νεροχύτη. Μετά από λίγη ώρα αφήστε να τρέξει μπόλικο νερό. Ο καφές απορροφά όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

  2. Ρίξτε σόδα και ξύδι: Ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού στο σιφόνι του νεροχύτη. Μετά από λίγο ρίξτε μισό φλυτζάνι ξύδι. Αφήστε να περάσουν μερικά λεπτά και έπειτα ανοίξτε τη βρύση και αφήστε να τρέξει άφθονο νερό. Εναλλακτικά, ανακατέψτε το ξύδι με τη σόδα και ρίξτε το αφρισμένο διάλυμα στο νεροχύτη. Αφήστε το για μισή ώρα και μετά ρίξτε άφθονο καυτό νερό.

  3. Ρίξτε παγάκια και χοντρό αλάτι: Ρίξτε πολλά παγάκια και χοντρό αλάτι μέσα στον νεροχύτη. Όπως θα λιώνουν τα παγάκια το αλάτι θα κάθεται στα τοιχώματα. Μόλις δείτε τα παγάκια να λιώνουν, ανοίξτε τη βρύση και αφήστε να τρέξει άφθονο κρύο νερό.

  4. Ρίξτε φυσικό χυμό λεμονιού: Στύψτε ένα λεμόνι και αναμείξτε το χυμό με ένα φλυτζάνι ζεστό νερό. Ρίξτε το διάλυμα στο σιφόνι και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί ρίξτε άφθονο ζεστό νερό. Μπορείτε να ρίξετε και σκέτο χυμό λεμονιού στο νεροχύτη, ωστόσο χρειάζεται προσοχή, γιατί το λεμόνι μπορεί να διαβρώσει τους σωλήνες και δεν συστήνετε για συχνή χρήση.


Προσοχή, μην το παρακάνετε με τα παραπάνω, γιατί μπορεί να προκαλέσετε ζημιές στις σωληνώσεις.

Αν η δυσάρεστη μυρωδιά στην κουζίνα παραμένει τότε χρειάζεστε έναν επαγγελματία. Καλέστε άμεσα την εταιρεία «Αποφράξεις Αντωνίου». Είμαστε στη διάθεση σας 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο για να λύσουμε οριστικά κάθε σας πρόβλημα απόφραξης.

Αποφράξεις Αντωνίου, δίνουν τέλος ΚΑΙ στις δυσάρεστες μυρωδιές!