Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης βουλωμένων αποχετεύσεων

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης βουλωμένων αποχετεύσεων

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης βουλωμένων αποχετεύσεων 918 611 phoenixdaap

Έχεις έρθει αντιμέτωπος με ένα βουλωμένο νεροχύτη, νιπτήρα ακόμα και μπανιέρα. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι πως η θέαση μιας βουλωμένης αποχέτευσης είναι αποκρουστική, τόσο σε όψη όσο και σε μυρωδιά. Αν πάλι δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε, καθώς δεν έχεις αντιμετωπίσει ποτέ μια βουλωμένη αποχέτευση, σίγουρα είσαι τυχερός. Για την ώρα. Γιατί αργά ή γρήγορα και εσύ θα πρέπει να αντιμετωπίσεις μια φραγμένη αποχέτευση. Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να σε μάθει να χρησιμοποιείς φυσικά προϊόντα που έχεις στο σπίτι – κι αν δεν έχεις να τρέξεις γρήγορα να τα προμηθευτείς- προκειμένου να προλάβεις τα χειρότερα.

Το όπλο σου ενάντια σε μια βουλωμένη αποχέτευση δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με αλάτι, ξύδι και καυτό νερό δρα αποτελεσματικά ενάντια σε ένα βουλωμένο νεροχύτη, νιπτήρα και μπανιέρα. Για να μάθεις ακριβώς το πώς διάβασε πιο κάτω.

  1. Μαγειρική σόδα με ξύδι

Πριν προχωρήσεις πρέπει να γνωρίζεις ότι ο συνδυασμός του ξυδιού με σόδα προκαλεί αναθυμιάσεις, γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ.

Αρχικά, χρειάζεσαι μισή κούπα σόδα και μια κούπα ξύδι για κάθε αποχέτευση. Στη συνέχεια, φορώντας γάντια, απομακρύνεις σκουπιδάκια και τρίχες από το σιφόνι της αποχέτευσης. Μετά, ρίχνεις μισή κούπα σόδα στην τρύπα της αποχέτευσης, στους νεροχύτες, στους νιπτήρες και στην μπανιέρα. Εφόσον έχεις ζεστάνει το ξύδι, είτε σε φούρνο μικροκυμάτων, είτε σε κατσαρόλα, το ρίχνεις σταδιακά πάνω στη σόδα με ΠΡΟΣΟΧΗ, λόγω των αναθυμιάσεων που θα προκληθούν. Αφήνεις το μίγμα για μισή ώρα και αμέσως μετά ανοίγεις τη βρύση και αφήνεις να τρέξει μπόλικο νερό. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να κλείσεις με τάπα την έξοδο, να γεμίσεις με νερό το νεροχύτη, το νιπτήρα ή την μπανιέρα. Όταν ανοίξεις την τάπα, η πίεση του νερού θα λειτουργήσει αποφρακτικά.

  1. Μαγειρική σόδα με αλάτι

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα σε φραγμένες αποχετεύσεις από διάφορα λίπη ή γράσο, επομένως καλύτερα να χρησιμοποιείται για νεροχύτες. Ανακατεύεις μισή κούπα αλάτι με μισή κούπα μαγειρική σόδα και ρίχνεις το μείγμα στους νεροχύτες. Αφήνεις να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνεις μια κούπα βραστό νερό σε κάθε σωλήνα. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να ρίξεις το μείγμα βράδυ, να το αφήσεις να δράσει όλη τη νύχτα και το πρωί να ρίξεις μπόλικο νερό. Με αυτό τον τρόπο οι νεροχύτες σου θα είναι πάντα καθαροί και έτοιμοι για δράση! Αυτή η μέθοδος βοηθάει προληπτικά, γι αυτό καλό θα ήταν να την χρησιμοποιείς συχνά.

  1. Μαγειρική σόδα με βραστό νερό

Αυτή η μέθοδος χρειάζεται μόνο μισή κούπα μαγειρική σόδα και βραστό νερό. Αρχικά, βάζεις μπόλικο νερό να βράσει στο βραστήρα ή σε κατσαρόλα. Μετά, φορώντας γάντια, απομακρύνεις σκουπιδάκια και τρίχες από το σιφόνι της αποχέτευσης. Ρίχνεις μισή κούπα στο σωλήνα αποχέτευσης και στη συνέχεια το βραστό νερό. Αφήνεις να δράσει το διάλυμα και έπειτα ρίχνεις αρκετό καυτό νερό.

4. Βραστό νερό

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για λιγότερο βουλωμένες αποχετεύσεις είναι να χρησιμοποιήσεις μόνο του βραστό νερό στις αποχετεύσεις. Δρα αποτελεσματικά και βοηθάει προληπτικά.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η απόφραξη με μαγειρική σόδα, να ξέρεις ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ότι πιστεύεις και θα χρειαστείς έναν έμπειρο υδραυλικό. Οι Αποφράξεις Αντωνίου, θα είναι δίπλα σου για να σου προσφέρουν την ιδανική λύση, προκειμένου να αντιμετωπίσετε μαζί το όποιο πρόβλημα προκύψει, προσφέροντας πάντα τις καλύτερες τιμές και την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Αποφράξεις Αντωνίου δίπλα σου 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο.