Τι ζημιά προκαλούν τα τρόφιμα στις αποχετεύσεις;

Τι ζημιά προκαλούν τα τρόφιμα στις αποχετεύσεις;

Τι ζημιά προκαλούν τα τρόφιμα στις αποχετεύσεις; 701 627 phoenixdaap

Πλένετε τα πιάτα στον νεροχύτη και έχετε παρατηρήσει ότι συγκεντρώνεται νερό;
Έχετε παρατήσει δυσοσμία στον νεροχύτη της κουζίνας σας;

Αν απαντήσετε ναι σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις, ή και στις δυο, τότε έχετε να αντιμετωπίσετε έναν βουλωμένο νεροχύτη.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την απόφραξη του νεροχύτη είναι τα υπολείμματα τροφών, καθώς και τα ινώδη και λιπαρά τρόφιμα που πετιούνται στον νεροχύτη.

Αν έχετε σκουπιδοφάγο, πετάξτε τα σκουπίδια και αφήστε το νερό να τρέξει τουλάχιστον για ένα λεπτό, για να βεβαιωθείτε πως τα τρόφιμα έχουν περάσει από τον σωλήνα αποστράγγισης.

Για να αποφύγετε την απόφραξη του νεροχύτη ακολουθήστε τις πιο κάτω συμβουλές.

Ινώδη τρόφιμα όπως: σέλινο, φλούδες καρότου αλλά και μπανανόφλουδες πετάξτε τα απευθείας στα σκουπίδια.

Το λάδι μην το πετάξετε ΠΟΤΕ στον νεροχύτη για δυο λόγους: 1) γιατί ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός σπιτιού για 14 χρόνια και 2) προκαλεί ζημιές στις αποχετεύσεις. Γι΄ αυτό λοιπόν, τοποθετήστε το σε ένα πλαστικό μπουκάλι και φροντίστε να το πάτε σε ένα μέρος συλλογής και ανακύκλωσης λαδιού. Πλέον, πολλά σούπερ μάρκετ προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Πετάξτε τους σπόρους απευθείας στα σκουπίδια, καθώς προκαλούν πολλά προβλήματα στις αποχετεύσεις. Οι μεγάλοι σπόροι και τα κουκούτσια, χτυπάνε σαν πέτρες στις σωληνώσεις, ενώ μικρότεροι σπόροι, όπως π.χ ο λιναρόσπορος, κολλάνε πάνω στις καμπύλες των σωληνώσεων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη διέλευση του νερού.

Αν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω, τότε πολύ πιθανόν να αποφύγετε φραγμένες αποχετεύσεις. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία «Αποφραξεις Αντωνιου» είναι στη διάθεση σας για οτιδήποτε θελήσετε.

Κοντά σας 24ώρες το 24ωρο 7 μέρες τη βδομάδα, Αποφράξεις Αντωνίου.