Κυριότεροι λόγοι βουλωμένων αποχετεύσεων

Κυριότεροι λόγοι βουλωμένων αποχετεύσεων

Κυριότεροι λόγοι βουλωμένων αποχετεύσεων 1592 1194 phoenixdaap

Κάποια στιγμή της ζωής μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια βουλωμένη αποχέτευση κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς με το πέρασμα των χρόνων οι σωληνώσεις μπορεί να γεμίσουν με διάφορα μικροαντικείμενα ή/και κολλώδη υγρά. Η παλαιότητα των σωληνώσεων οδηγεί, επίσης, σε φραγμένες αποχετεύσεις. Γι αυτό και θα ήταν καλό να προβαίνουμε σε τακτικό καθαρισμό των αποχετεύσεων, έστω μια με δύο φορές το χρόνο. Μη ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης μελλοντικών προβλημάτων.

Ένας βουλωμένος νιπτήρας, νεροχύτης, ακόμα και μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας δεν είναι και το καλύτερο θέαμα. Η πρώτη μας αντίδραση συνήθως είναι να προσπαθήσουμε με διάφορα χημικά σκευάσματα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ενίοτε όμως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και χρειάζονται ειδικοί επαγγελματίες για να το λύσουν.

Προκειμένου να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις ας προσέξουμε τις κυριότερες αιτίες των βουλωμένων αποχετεύσεων:

  1. Τρόφιμα

Υπολείμματα τροφών που πετάμε στον νεροχύτη της κουζίνας, όπως και διάφορα λίπη, συσσωρεύονται στις σωληνώσεις δημιουργώντας μια παχύρευστη μάζα που πάνω της κολλάνε κι άλλα διάφορα υλικά. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μια φραγμένη αποχέτευση.

Γι αυτό το λόγο, τα υπολείμματα τροφών πρέπει να τα πετάμε απευθείας στα σκουπίδια. Λίπη και έλαια, καλό είναι να τα ανακυκλώνουμε στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης.

  1. Χαρτιά

Μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί τουαλέτας και λοιπά χαρτιά δεν τα πετάμε ποτέ στην λεκάνη της τουαλέτας και ο λόγος είναι απλός: θα βουλώσει η αποχέτευση. Παρόλο που στις μέρες μας πολλά χαρτιά υγείας είναι βιοδιασπώμενα, καθυστερούν πολύ να διαλυθούν. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η παλαιότητα των αποχετεύσεων στην Αττική αδυνατεί να υποστηρίξει ακόμα και τα βιοδιασπώμενα χαρτιά.

Επομένως, χρησιμοποιούμε κάδους απορριμμάτων στην τουαλέτα. Αν είμαστε επαγγελματίες ενημερώνουμε τους πελάτες μας, με μια πινακίδα, ότι απαγορεύεται να πετάνε κάθε είδους χαρτιού εντός της τουαλέτας.

  1. Είδη προσωπικής υγιεινής – μικροαντικείμενα

Βαμβάκι, οδοντικό νήμα, πάνες, πάνες βρακάκια, σερβιέτες, ταμπόν, μπατονέτες, καθώς και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής πρέπει τα πετάμε απευθείας στα σκουπίδια, γιατί απορροφούν νερό και είναι 100% σίγουρο πως αν τα πετάξουμε μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην αποχέτευση. Το ίδιο συμβαίνει και με τα καλλυντικά. Τα πετάμε μόνο στα σκουπίδια.

Επίσης, αν έχουμε στο σπίτι μικρά παιδιά θα πρέπει να προσέξουμε τη σχέση τους με την λεκάνη της τουαλέτας. Τα παιδιά έχουν την τάση να πετάνε διάφορα μικροαντικείμενα, κυρίως παιχνίδια, μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας και να τα «εξαφανίζουν», τραβώντας απλά το καζανάκι. Η αλήθεια είναι ότι ό,τι πετιέται εντός της τουαλέτας όχι μόνο δεν «εξαφανίζεται» δια μαγείας, αλλά προκαλεί και μεγάλα προβλήματα στην αποχέτευση.

  1. Τρίχες

Αν στο σπίτι μας υπάρχει έστω και μια γυναίκα έχουμε σίγουρα παρατηρήσει ότι ανά περιόδους υπάρχουν τρίχες παντού: στο πάτωμα, στο μπάνιο, στο νιπτήρα, στα χαλιά, στο μαξιλάρι. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν περίοδοι έντονης τριχόπτωσης και σε αυτό παίζει ρόλο τόσο η ψυχολογία, όσο και οι ορμόνες. Είναι ξεκάθαρο πως οι τρίχες που καταλήγουν στις σωληνώσεις προκαλούν μεγάλα προβλήματα.

Για να προλάβουμε μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να τοποθετήσουμε μια σχάρα στην μπανιέρα, η οποία θα συγκρατεί τις τρίχες και να την καθαρίζουμε πάντα μετά το λούσιμο. Επίσης, να φροντίσουμε να καθαρίζεται ο νιπτήρας από διάφορες τρίχες που τυχόν πέφτουν με το χτένισμα.

Σε κάθε περίπτωση εσείς γνωρίζετε καλά πως οι Αποφράξεις Αντωνίου, είναι δίπλα σας κάθε στιγμή έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε σας πρόβλημα.