Γιατί δεν πετάμε χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη;

Γιατί δεν πετάμε χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη; 768 512 phoenixdaap

Τι συμβαίνει όταν πετάμε χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη της τουαλέτας;

Όσοι έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό έχετε, σίγουρα, παρατηρήσει ότι στις τουαλέτες δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και το χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας πετιέται απευθείας μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας.

Αυτό συμβαίνει για δυο λόγους:

α) το χαρτί υγείας είναι βιοδιασπώμενο και

β) μπορεί να το υποστηρίξει το αποχετευτικό σύστημα της χώρας.

Στην Ελλάδα λόγω της παλαιότητας του αποχετευτικού συστήματος αλλά και των στενών σωληνώσεων, δεν επιτρέπεται να πετάμε το χαρτί υγείας μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας, γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα, αργά ή γρήγορα, μια βουλωμένη λεκάνη (καθώς με το πέρασμα του χρόνου συσσωρεύεται χαρτί υγείας στις σωληνώσεις αποχέτευσης).

Όσο δεν αλλάζει το αποχετευτικό σύστημα της χώρας, τόσο θα παραμένουν οι κάδοι απορριμμάτων στις τουαλέτες των ελληνικών νοικοκυριών. Καλό θα ήταν, οι κάδοι να καθαρίζονται καθημερινά προς αποφυγή μικροβίων.

Αυτά που θεωρούνται επικίνδυνα για απόφραξη και δεν πρέπει να πετιούνται ΠΟΤΕ στη λεκάνη είναι: μωρομάντηλα, σερβιέτες, ταμπόν και βαμβάκι καθαρισμού. Όλα τα παραπάνω δεν οδηγούν απλά σε απόφραξη τουαλέτας, πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη του κεντρικού αποχετευτικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση εσείς ξέρετε ότι η εταιρεία «Αποφράξεις Αντωνίου» βρίσκονται δίπλα σας ολόκληρο το 24ωρο με ένα τηλεφώνημα στο 694 800 1300.

Twitter Facebook