Αποφράξεις Αντωνίου

Αποφράξεις Αθήνα

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης βουλωμένων αποχετεύσεων

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης βουλωμένων αποχετεύσεων 918 611 phoenixnt

Έχεις έρθει αντιμέτωπος με ένα βουλωμένο νεροχύτη, νιπτήρα ακόμα και μπανιέρα. Γνωρίζεις από πρώτο χέρι πως η θέαση μιας βουλωμένης αποχέτευσης είναι αποκρουστική, τόσο σε όψη όσο και σε μυρωδιά. Αν πάλι δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε, καθώς δεν έχεις αντιμετωπίσει ποτέ μια βουλωμένη αποχέτευση, σίγουρα είσαι τυχερός. Για την ώρα. Γιατί αργά ή γρήγορα και εσύ θα πρέπει να αντιμετωπίσεις μια φραγμένη αποχέτευση. Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να σε μάθει να χρησιμοποιείς φυσικά προϊόντα που έχεις στο σπίτι – κι αν δεν έχεις να τρέξεις γρήγορα να τα προμηθευτείς- προκειμένου να προλάβεις τα χειρότερα.

Το όπλο σου ενάντια σε μια βουλωμένη αποχέτευση δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με αλάτι, ξύδι και καυτό νερό δρα αποτελεσματικά ενάντια σε ένα βουλωμένο νεροχύτη, νιπτήρα και μπανιέρα. Για να μάθεις ακριβώς το πώς διάβασε πιο κάτω.

 1. Μαγειρική σόδα με ξύδι

Πριν προχωρήσεις πρέπει να γνωρίζεις ότι ο συνδυασμός του ξυδιού με σόδα προκαλεί αναθυμιάσεις, γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ.

Αρχικά, χρειάζεσαι μισή κούπα σόδα και μια κούπα ξύδι για κάθε αποχέτευση. Στη συνέχεια, φορώντας γάντια, απομακρύνεις σκουπιδάκια και τρίχες από το σιφόνι της αποχέτευσης. Μετά, ρίχνεις μισή κούπα σόδα στην τρύπα της αποχέτευσης, στους νεροχύτες, στους νιπτήρες και στην μπανιέρα. Εφόσον έχεις ζεστάνει το ξύδι, είτε σε φούρνο μικροκυμάτων, είτε σε κατσαρόλα, το ρίχνεις σταδιακά πάνω στη σόδα με ΠΡΟΣΟΧΗ, λόγω των αναθυμιάσεων που θα προκληθούν. Αφήνεις το μίγμα για μισή ώρα και αμέσως μετά ανοίγεις τη βρύση και αφήνεις να τρέξει μπόλικο νερό. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να κλείσεις με τάπα την έξοδο, να γεμίσεις με νερό το νεροχύτη, το νιπτήρα ή την μπανιέρα. Όταν ανοίξεις την τάπα, η πίεση του νερού θα λειτουργήσει αποφρακτικά.

 1. Μαγειρική σόδα με αλάτι

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα σε φραγμένες αποχετεύσεις από διάφορα λίπη ή γράσο, επομένως καλύτερα να χρησιμοποιείται για νεροχύτες. Ανακατεύεις μισή κούπα αλάτι με μισή κούπα μαγειρική σόδα και ρίχνεις το μείγμα στους νεροχύτες. Αφήνεις να δράσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνεις μια κούπα βραστό νερό σε κάθε σωλήνα. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να ρίξεις το μείγμα βράδυ, να το αφήσεις να δράσει όλη τη νύχτα και το πρωί να ρίξεις μπόλικο νερό. Με αυτό τον τρόπο οι νεροχύτες σου θα είναι πάντα καθαροί και έτοιμοι για δράση! Αυτή η μέθοδος βοηθάει προληπτικά, γι αυτό καλό θα ήταν να την χρησιμοποιείς συχνά.

 1. Μαγειρική σόδα με βραστό νερό

Αυτή η μέθοδος χρειάζεται μόνο μισή κούπα μαγειρική σόδα και βραστό νερό. Αρχικά, βάζεις μπόλικο νερό να βράσει στο βραστήρα ή σε κατσαρόλα. Μετά, φορώντας γάντια, απομακρύνεις σκουπιδάκια και τρίχες από το σιφόνι της αποχέτευσης. Ρίχνεις μισή κούπα στο σωλήνα αποχέτευσης και στη συνέχεια το βραστό νερό. Αφήνεις να δράσει το διάλυμα και έπειτα ρίχνεις αρκετό καυτό νερό.

4. Βραστό νερό

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για λιγότερο βουλωμένες αποχετεύσεις είναι να χρησιμοποιήσεις μόνο του βραστό νερό στις αποχετεύσεις. Δρα αποτελεσματικά και βοηθάει προληπτικά.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η απόφραξη με μαγειρική σόδα, να ξέρεις ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ότι πιστεύεις και θα χρειαστείς έναν έμπειρο υδραυλικό. Οι Αποφράξεις Αντωνίου, θα είναι δίπλα σου για να σου προσφέρουν την ιδανική λύση, προκειμένου να αντιμετωπίσετε μαζί το όποιο πρόβλημα προκύψει, προσφέροντας πάντα τις καλύτερες τιμές και την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Αποφράξεις Αντωνίου δίπλα σου 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο.

Tι δεν πετάμε ΠΟΤΕ στη λεκάνη της τουαλέτας!;

Tι δεν πετάμε ΠΟΤΕ στη λεκάνη της τουαλέτας!; 1629 1178 phoenixnt

Είναι γνωστόν πια ότι στην Ελλάδα, απαγορεύεται να πετάμε στη λεκάνη της τουαλέτας χαρτί υγείας, παρόλο που διαλύεται εύκολα με τη ροή νερού. Απαγορεύεται, λόγω της παλαιότητας του αποχετευτικού συστήματος και των στενών σωληνώσεων. Παρόλα αυτά πολλοί θεωρούν τη λεκάνη της τουαλέτας μαγική, με την έννοια ότι μπορείς να πετάξεις κάτι μέσα και να το «εξαφανίσεις» μια και καλή τραβώντας απλά το καζανάκι. Αυτό είναι μέγα λάθος, καθώς ότι πετιέται καταλήγει στο αποχετευτικό σύστημα και σίγουρα ΔΕΝ εξαφανίζεται.

Δυο δεινά συμβαίνουν όταν πετάμε κάθε λογής πράγματα μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας:

 1. Βουλώνει η λεκάνη της τουαλέτας ή ακόμα και το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα και

 2. Τα κάθε λογής μη βιοδιασπώμενα και πολλές φορές τοξικά υλικά καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα, στο υπέδαφος ή σε θάλασσες και ποτάμια μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.

Ποια είναι όμως τα μη βιοδιασπώμενα** και «τοξικά» προϊόντα που δεν πρέπει να πετάμε ΠΟΤΕ μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας;

 • Μωρομάντηλα: μπορεί να μοιάζουν με το χαρτί υγείας, αλλά έχουν διαφορετική υφή και ποιότητα.

 • Σερβιέτες, ταμπόν και παιδικές πάνες: μη βιοδιασπώμενα προϊόντα.

 • Άμμο γάτας: μπορεί να παραμείνει μέσα στις σωληνώσεις καθώς είναι βαριά. Επίσης, τα περιττώματα της γάτας μπορεί να περιέχουν παράσιτα βλαβερά για άλλα είδη.

 • Αυτοκόλλητοι επίδεσμοι και γάζες: μη βιοδιασπώμενα προϊόντα. Κολλούν στις σωληνώσεις και συγκεντρώνουν μικρόβια.

 • Προφυλακτικά: μη βιοδιασπώμενα προϊόντα.

 • Οδοντικό νήμα: δεν είναι βιοδιασπώμενο και μπορεί να προκαλέσει φράξιμο των σωλήνων, αλλά και περιβαλλοντικές ζημιές. Όταν ρίχνει κανείς το οδοντικό νήμα στην τουαλέτα, είναι πιθανό να μπλεχτεί με τρίχες από μαλλιά, χαρτί τουαλέτας ή άλλα απόβλητα και να καταλήξει να δημιουργηθεί μία μικρή μπάλα από απορρίμματα.

 • Τσίχλες: καθώς έχουν την τάση να κολλούν παντού, είναι πολύ πιθανόν να κολλήσουν στις σωληνώσεις αποχετεύσεων προκαλώντας διάφορα προβλήματα.

 • Γόπες τσιγάρων: Είναι γεμάτες χημικά, ενώ το φίλτρο δεν είναι βιοδιασπώμενο.

 • Καλλυντικά: Οι σκιές, το μέικ απ, οι κρέμες και τα κραγιόν περιέχουν συστατικά που είναι πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στη διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού.

 • Λίπη από την κουζίνα: δημιουργούν λιπαρές μάζες μέσα στις σωληνώσεις.

 • Τρίχες: «σκαλώνουν» παντού και είναι από τους πιο συνηθισμένους λόγους αποφράξεων.

 • Φάρμακα: Τα φάρμακα είναι χημικές ουσίες και δεν πρέπει να καταλήγουν στην αποχέτευση.

 • Πλαστικά παιχνίδια, πλαστικά κρεμαστά αρωματικά: το πλαστικό είναι γνωστόν ότι προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά αν περάσει στον υδροφόρο ορίζοντα.

* Τα βιοδιασπώμενα προϊόντα διασπώνται υπό ειδικές συνθήκες ζύμωσης, σε διοξείδιο του άνθρακα, νερό και βιομάζα.

**Μη βιοδιασπώμενα προϊόντα: Είναι αυτά που δεν μπορούν να διασπαστούν με φυσικές διεργασίες και παραμένουν έτσι αναλλοίωτα για πάρα πολλά χρόνια. Πχ μια πλαστική σακούλα χρειάζεται 10-20 χρόνια για να διαλυθεί στη θάλασσα, ένα πλαστικό ποτήρι 50 χρόνια ενώ ένα πλαστικό μπουκάλι 450 χρόνια.

Κυριότεροι λόγοι βουλωμένων αποχετεύσεων

Κυριότεροι λόγοι βουλωμένων αποχετεύσεων 1592 1194 phoenixnt

Κάποια στιγμή της ζωής μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια βουλωμένη αποχέτευση κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς με το πέρασμα των χρόνων οι σωληνώσεις μπορεί να γεμίσουν με διάφορα μικροαντικείμενα ή/και κολλώδη υγρά. Η παλαιότητα των σωληνώσεων οδηγεί, επίσης, σε φραγμένες αποχετεύσεις. Γι αυτό και θα ήταν καλό να προβαίνουμε σε τακτικό καθαρισμό των αποχετεύσεων, έστω μια με δύο φορές το χρόνο. Μη ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης μελλοντικών προβλημάτων.

Ένας βουλωμένος νιπτήρας, νεροχύτης, ακόμα και μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας δεν είναι και το καλύτερο θέαμα. Η πρώτη μας αντίδραση συνήθως είναι να προσπαθήσουμε με διάφορα χημικά σκευάσματα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ενίοτε όμως το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και χρειάζονται ειδικοί επαγγελματίες για να το λύσουν.

Προκειμένου να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις ας προσέξουμε τις κυριότερες αιτίες των βουλωμένων αποχετεύσεων:

 1. Τρόφιμα

Υπολείμματα τροφών που πετάμε στον νεροχύτη της κουζίνας, όπως και διάφορα λίπη, συσσωρεύονται στις σωληνώσεις δημιουργώντας μια παχύρευστη μάζα που πάνω της κολλάνε κι άλλα διάφορα υλικά. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μια φραγμένη αποχέτευση.

Γι αυτό το λόγο, τα υπολείμματα τροφών πρέπει να τα πετάμε απευθείας στα σκουπίδια. Λίπη και έλαια, καλό είναι να τα ανακυκλώνουμε στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης.

 1. Χαρτιά

Μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί τουαλέτας και λοιπά χαρτιά δεν τα πετάμε ποτέ στην λεκάνη της τουαλέτας και ο λόγος είναι απλός: θα βουλώσει η αποχέτευση. Παρόλο που στις μέρες μας πολλά χαρτιά υγείας είναι βιοδιασπώμενα, καθυστερούν πολύ να διαλυθούν. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η παλαιότητα των αποχετεύσεων στην Αττική αδυνατεί να υποστηρίξει ακόμα και τα βιοδιασπώμενα χαρτιά.

Επομένως, χρησιμοποιούμε κάδους απορριμμάτων στην τουαλέτα. Αν είμαστε επαγγελματίες ενημερώνουμε τους πελάτες μας, με μια πινακίδα, ότι απαγορεύεται να πετάνε κάθε είδους χαρτιού εντός της τουαλέτας.

 1. Είδη προσωπικής υγιεινής – μικροαντικείμενα

Βαμβάκι, οδοντικό νήμα, πάνες, πάνες βρακάκια, σερβιέτες, ταμπόν, μπατονέτες, καθώς και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής πρέπει τα πετάμε απευθείας στα σκουπίδια, γιατί απορροφούν νερό και είναι 100% σίγουρο πως αν τα πετάξουμε μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην αποχέτευση. Το ίδιο συμβαίνει και με τα καλλυντικά. Τα πετάμε μόνο στα σκουπίδια.

Επίσης, αν έχουμε στο σπίτι μικρά παιδιά θα πρέπει να προσέξουμε τη σχέση τους με την λεκάνη της τουαλέτας. Τα παιδιά έχουν την τάση να πετάνε διάφορα μικροαντικείμενα, κυρίως παιχνίδια, μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας και να τα «εξαφανίζουν», τραβώντας απλά το καζανάκι. Η αλήθεια είναι ότι ό,τι πετιέται εντός της τουαλέτας όχι μόνο δεν «εξαφανίζεται» δια μαγείας, αλλά προκαλεί και μεγάλα προβλήματα στην αποχέτευση.

 1. Τρίχες

Αν στο σπίτι μας υπάρχει έστω και μια γυναίκα έχουμε σίγουρα παρατηρήσει ότι ανά περιόδους υπάρχουν τρίχες παντού: στο πάτωμα, στο μπάνιο, στο νιπτήρα, στα χαλιά, στο μαξιλάρι. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν περίοδοι έντονης τριχόπτωσης και σε αυτό παίζει ρόλο τόσο η ψυχολογία, όσο και οι ορμόνες. Είναι ξεκάθαρο πως οι τρίχες που καταλήγουν στις σωληνώσεις προκαλούν μεγάλα προβλήματα.

Για να προλάβουμε μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να τοποθετήσουμε μια σχάρα στην μπανιέρα, η οποία θα συγκρατεί τις τρίχες και να την καθαρίζουμε πάντα μετά το λούσιμο. Επίσης, να φροντίσουμε να καθαρίζεται ο νιπτήρας από διάφορες τρίχες που τυχόν πέφτουν με το χτένισμα.

Σε κάθε περίπτωση εσείς γνωρίζετε καλά πως οι Αποφράξεις Αντωνίου, είναι δίπλα σας κάθε στιγμή έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε σας πρόβλημα.

Τι ζημιά προκαλούν τα τρόφιμα στις αποχετεύσεις;

Τι ζημιά προκαλούν τα τρόφιμα στις αποχετεύσεις; 701 627 phoenixdaap

Πλένετε τα πιάτα στον νεροχύτη και έχετε παρατηρήσει ότι συγκεντρώνεται νερό;
Έχετε παρατήσει δυσοσμία στον νεροχύτη της κουζίνας σας;

Αν απαντήσετε ναι σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις, ή και στις δυο, τότε έχετε να αντιμετωπίσετε έναν βουλωμένο νεροχύτη.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την απόφραξη του νεροχύτη είναι τα υπολείμματα τροφών, καθώς και τα ινώδη και λιπαρά τρόφιμα που πετιούνται στον νεροχύτη.

Αν έχετε σκουπιδοφάγο, πετάξτε τα σκουπίδια και αφήστε το νερό να τρέξει τουλάχιστον για ένα λεπτό, για να βεβαιωθείτε πως τα τρόφιμα έχουν περάσει από τον σωλήνα αποστράγγισης.

Για να αποφύγετε την απόφραξη του νεροχύτη ακολουθήστε τις πιο κάτω συμβουλές.

Ινώδη τρόφιμα όπως: σέλινο, φλούδες καρότου αλλά και μπανανόφλουδες πετάξτε τα απευθείας στα σκουπίδια.

Το λάδι μην το πετάξετε ΠΟΤΕ στον νεροχύτη για δυο λόγους: 1) γιατί ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός σπιτιού για 14 χρόνια και 2) προκαλεί ζημιές στις αποχετεύσεις. Γι΄ αυτό λοιπόν, τοποθετήστε το σε ένα πλαστικό μπουκάλι και φροντίστε να το πάτε σε ένα μέρος συλλογής και ανακύκλωσης λαδιού. Πλέον, πολλά σούπερ μάρκετ προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Πετάξτε τους σπόρους απευθείας στα σκουπίδια, καθώς προκαλούν πολλά προβλήματα στις αποχετεύσεις. Οι μεγάλοι σπόροι και τα κουκούτσια, χτυπάνε σαν πέτρες στις σωληνώσεις, ενώ μικρότεροι σπόροι, όπως π.χ ο λιναρόσπορος, κολλάνε πάνω στις καμπύλες των σωληνώσεων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη διέλευση του νερού.

Αν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω, τότε πολύ πιθανόν να αποφύγετε φραγμένες αποχετεύσεις. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία «Αποφραξεις Αντωνιου» είναι στη διάθεση σας για οτιδήποτε θελήσετε.

Κοντά σας 24ώρες το 24ωρο 7 μέρες τη βδομάδα, Αποφράξεις Αντωνίου.

Γιατί δεν πετάμε χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη;

Γιατί δεν πετάμε χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη; 768 512 phoenixdaap

Τι συμβαίνει όταν πετάμε χαρτί τουαλέτας στη λεκάνη της τουαλέτας;

Όσοι έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό έχετε, σίγουρα, παρατηρήσει ότι στις τουαλέτες δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και το χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας πετιέται απευθείας μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας.

Αυτό συμβαίνει για δυο λόγους:

α) το χαρτί υγείας είναι βιοδιασπώμενο και

β) μπορεί να το υποστηρίξει το αποχετευτικό σύστημα της χώρας.

Στην Ελλάδα λόγω της παλαιότητας του αποχετευτικού συστήματος αλλά και των στενών σωληνώσεων, δεν επιτρέπεται να πετάμε το χαρτί υγείας μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας, γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα, αργά ή γρήγορα, μια βουλωμένη λεκάνη (καθώς με το πέρασμα του χρόνου συσσωρεύεται χαρτί υγείας στις σωληνώσεις αποχέτευσης).

Όσο δεν αλλάζει το αποχετευτικό σύστημα της χώρας, τόσο θα παραμένουν οι κάδοι απορριμμάτων στις τουαλέτες των ελληνικών νοικοκυριών. Καλό θα ήταν, οι κάδοι να καθαρίζονται καθημερινά προς αποφυγή μικροβίων.

Αυτά που θεωρούνται επικίνδυνα για απόφραξη και δεν πρέπει να πετιούνται ΠΟΤΕ στη λεκάνη είναι: μωρομάντηλα, σερβιέτες, ταμπόν και βαμβάκι καθαρισμού. Όλα τα παραπάνω δεν οδηγούν απλά σε απόφραξη τουαλέτας, πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε απόφραξη του κεντρικού αποχετευτικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση εσείς ξέρετε ότι η εταιρεία «Αποφράξεις Αντωνίου» βρίσκονται δίπλα σας ολόκληρο το 24ωρο με ένα τηλεφώνημα στο 694 800 1300.

Χρόνια πολλά και Ευτυχισμένο το νέο έτος

Χρόνια πολλά και Ευτυχισμένο το νέο έτος 580 400 phoenixdaap

Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το νέο έτος!
Αποφράξεις Αντωνίου Αθήνα

Αρχική


Αποφράξεις 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο
Σταθερό: 211 111 72 83
Κινητό: 694 227 27 77

Twitter Facebook